Årsberetning

Generalforsamling Sabro IF Gymnastik Sabro 28. marts 2023 Årsberetning Gymnastik sæson 2022-23

Denne sæson fik vi en ny sport til Sabro! Det er børnebasket, som man ikke har kunnet dyrke i Sabro tidligere. Efter vores fælles Sabro IF-dag sidste forår, hvor børnebasket var med som aktivitet, blev udfordringen taget op af gymnastikafdelingen. Da vi som gymnastikafdeling ikke kunne få plads i Sabro Hallen til basket børnenes træning, blev såkaldte ribbe-kurve indkøbt og installeret i skolens gymnastiksal. Vi har haft et godt samarbejde med Børnebasketfonden, som gav hjælp og bistand til legatsøgning fra DGI og DIFs foreningspulje. Vi har også planlagdt og gennemført et 6-ugers skoleforløb i Sabro Skole til at kick-starte basket i Sabro sammen med Børnebasketfonden, og vi er nu i gang med et lille træningshold. Det er spændende at se, om holdet kan opretholde gejsten og måske komme ud og spille nogle træningskampe med andre skoler på samme nybegynder-niveau.

I 2020-21 kom en ny sportsgren til Sabro! Det er ITF Taekwon-Do, som har startet en klub op her hos os i Sabro Idrætsforening. Efter tre sæsoner er de en stor succes – ikke mindst pga. den store dedikation og dygtighed fra trænerteamet. Holdene, som for nuværende består af et børnehold Taekwondo Kids (<6 år), et børnehold (<8 år) og et voksenhold (>15 år) har allerede tilsammen omkring 40 udøvere. Et flertal i den siddende bestyrelse har besluttet, at Taekwon-do danner deres egen underafdeling ved deres egen stiftende generalforsamling her i foråret 2023. Vi er glade og stolte over, at vi fra gymnastik har kunnet være med at hjælpe ITF Taekwon-do til Sabro. Stort Velkommen og vi ser frem til et godt samarbejde fremover!

Igennem de sidste år har vi haft et støt stigende antal medlemmer. Vi kom ganske fornuftigt ud af Corona- krisen i 2020-21 og efter to år uden opvisning, var vi i stand til at afholde en opvisning sidste år. Dette blev videreført i år, og for første gang i mange år (måske nogensinde) løb vi tør for lejede stole, så vi måtte hente gamle, tunge træstole og bænke ind i Sabro Hallen. Det viser, at interessen for både børnegymnastik og voksen træning er bevaret og styrket. Hos os findes et godt og solidt udvalg af varierende hold. Disse inkluderer i vilkårlig rækkefølge: yoga, børnedans, zumba, crossfit, pilates, step og konditionstræning, forældre/barn gymnastik, showdans, hip-hop, spring og boksefitness. En stor del af disse hold er gengangere og beskrevet mange gange i tidligere årsberetninger. Det skyldes, at mange af vores trænere er meget erfarne og dygtige til deres frivillige arbejde. Det betyder også, at vores trænere er engagerede i at levere træning til deres respektive hold, og at de er glade for at være i vores forening. Det må huskes, at uden vores frivillige, ville ingen af disse træningshold eksistere. Vores lokale idræts-/gymnastikforening danner rammen om lokalsamfundet, og det er her i den almennyttige, frivillige og ikke-kommercielle forening, man kan møde sin nabo, sin dagplejemor, sin klassekammerat eller sin ægtefælle 😉 Det er noget at holde fast i og en vigtig tradition, som forankrer de små samfund og giver en stærk følelse af fællesskab og sammenhold. Det er måske meget sigende, at vi netop i år har genfundet to gamle ”aflagte” faner, som har tilhørt hhv. Sabro Gymnastik og Ungdomsforening grundlagt 1940 og Mundelstrup Gymnastikforening grundlagt 1944 – fra før SIF blev grundlagt i 1970.

Som altid læser jeg sidste års beretning for at huske på, hvilke tanker og idéer, som blev formidlet i årsberetningen sidste år. Her fremgår det, at der på et SIF hovedforeningsmøde (den 15. juni 2021) blev besluttet, at nu skulle der ske noget med pladsmanglen i foreningen og samtidig en forbedring af faciliteterne både for idrætsforeningen og for hele Sabro og omegns borgere. Citat Årsberetningen 2021/22: ”Et Hal- ombygningsudvalg er blevet sammensat, og de er gået i gang med det indledende arbejde til afdækning af behov og muligheder. Det bliver et langt forløb, men sammen kan målet nås.” Der er desværre ikke nyt herfra. På sigt vil der være behov for nye lokaler til gymnastik og Taekwon-do. I gymnastikafdelingen sidder forældre stadig på træbænke eller på flisegulvet i omklædningen, når de venter på deres barn/børn, som er til gymnastik. Her er andre afdelingers pårørende mere heldige, da de kan sidde i Oasen og nyde en kop kaffe mens de venter. Vores forældre må selv tage en kop kaffe med i termokande. Herudover er Sabro skole også ude i pladsmangel, og har udmeldt at det er et spørgsmål om tid – 2-3 år, hvor længe den ene gymnastiksal (grøn sal) stadig er tilgængelig for foreningen. Allerede i denne sæson har der været 12 aflysninger, hvor vi har måtte ”trylle” og flytte hold i Hytten.

I denne sæson har vi fra Gymnastik afdelingen indstillet to af vores trænere til SIF ́s frivilligpris. Indstillingerne er vist nedenunder, og begge trænere blev tildelt Sabro IF ́s Frivilligpris. Stort Tillykke til de to trænere. Det er godt gået og fuldt fortjent!

Jane Herdel: Gymnastik ønsker at indstille Jane Herdel til Årets Frivilligpris. Jane har været en aktiv del af Sabro IF i rigtig mange år; som børnetræner, springgymnastik-træner, voksentræner samt bestyrelsesmedlem i flere bestyrelser. Jane har en virkelig bred palette og et godt fundament med sin utroligt store viden og kunnen indenfor flere idrætsgrene, hvor Fitness og gymnastik syntes at have været fokuspunkt. For tiden er Jane træner for Puls&Styrke m/k i gymnastikafdelingen, og Jane beskriver selv sit hold som ”Janes blandede bolsjer”, hvor en time aldrig ligner den næste. Det er altid god, solid træning krydret med godt humør.

Heidi Bjerregaard: Gymnastik ønsker at indstille Heidi Bjerregaard til Årets Frivilligpris. Heidi har været en del af Sabro IF gymnastikafdeling i mere end 10 år. I alle årene har Heidi haft pilates træning og gennem de sidste år Power Pilates, som er gået hen og blevet en uundværlig del af træningen i Sabros IF ́s gymnastik afdeling. Heidi er utrolig dygtig til sin træning og til at formidle den til de udøvende på holdet. Derudover har Heidi en rigtig god og personlig tilgang til sit hold, hvor alle kender hinanden med navn. Heidi forstår, at det er vigtigt, man hygger sig på holdet, så det både er god træning, men i grunden også en rar ”kom-sammen”, hvor man får hilst og hygget sig sammen.

Tusind Tak til Gymnastik bestyrelsen og vores revisor endnu en gang for jeres engagement og velvillighed til at stille op til frivilligt arbejde. Tak til Sabro IF ́s Venner for jeres støtte til os. Tak til vores sponsorer RG Stålbyg, som sponsorerede vores T-shirts til opvisningen, TPM for at låne os en lastbil til fragt af redskaber mellem skolen og Sabro Hallen samt ikke mindst Dagli ́ Brugsen Sabro som hovedsponsor for Sabro Idrætsforening.

-o-